Despre noi

Home Despre noi

Istoria Retro Hostel a inceput in anul 2002, cand Ina si Radu doi tineri absolventi, au decis ca nu doresc sa emigreze asemeni multor colegi de generatie, ci vor sa incerce sa realizeze ceva in propria tara de care erau atasati. Calatori pasionati, au gasit firesc sa urmeze calea de a valoriza potentialul cultural al regiunii prin canalele specifice turismului.

În acest sens, au dezvoltat in centrul istoric al Clujului un mic hostel, pentru început de doar patru camere, dotate inițial cu bucatarie si utilitati necesare calatorilor obișnuiți a străbate lumea cu rucsacul în spate, și cu un buget zilnic limitat.

De ce Retro? În primul rând pentru că s-a dorit ca denumirea hostelului să aibe o legătură cu locul istoric, apoi pentru că am căutat un cuvânt care să aibe aceași rezonanță și în limba română și nu în ultimul rând, pentru că și noi suntem, cel puțin în privința preferințelor muzicale, ușor retro!

Retro Hostel a devenit O casa, departe de casa, dupa expresia unor vechi clienti, o locație apreciată prin numeroase referințe de calitate ale ghidurilor turistice internaționale, un punct de intalnire al turistilor de pe intreg pământul aflați în explorarea României, si un frecvent loc de pornire in excursiile organizate de cei doi fondatori, acreditati și ca ghizi turistici.

In cei 18 ani care s-au scurs, Retro Hostel a urmat calea de dezvoltare fireasca a orasului, si-a modificat structura in acord cu noile provocări turistice, si astfel a ajuns la o capacitate de cazare de 16 camere (single, duble, triple, quadruple), 2 bucatarii destinate turistilor, o sauna, numeroase biciclete de inchiriat si bineinteles un numar in crestere de pachete turistice interesante, unele de nisa pe piata turistica locala.

Din iunie 2002, Retro Hostel a fost o casă temporară pentru zeci și zeci de mii de turiști veniți la Cluj.

Vă așteptăm și pe Dumneavoastră să ne treceți pragul!