Rólunk

Otthon Rólunk

A Retro Hostel története ott kezdődik, mikor Ina és Radu úgy döntöttek, hogy nem hagyják el az országot, mint ahogy azt nagyon sok végzős kollégájuk tette, hanem megpróbálnak valamit létrehozni a saját hazájukban.

Szenvedélyes utazókként, 2002-ben úgy döntöttek kihasználják a régió kulturális potenciálját, a túrizmus adta lehetőségek segítségével. Kolozsvár történelmi központjában kialakítottak egy hosztelt, kezdetben 4 szobával, felszerelt konyhával, olyan kispénzű turisták számára, akik hátizsákkal a hátukon indulnak felfedező útjukra.

Miért éppen Retro? Elsősorban azért, mert szerettük volna, hogy az elnevezés utaljon a történelmi helyszínre, románul is hasonló csengésű legyen, és nem utolsó sorban azért, mert mis is a retro zenét szeretjük.

Így lett a Retro Hostel Egy ház, távol az otthontól, amiről számos külföldi útmutató ír elismerően, és ahol a világ minden tájáról megfordulnak emberek, akik Románia tájait jöttek felfedezni. Az alapítók, Ina és Radu, akkreditált idegenvezetők, kirándulásokat is szerveznek, melyek kiindulópontja a hostel.

Az elmúlt 18 évben a Retro Hostel, akárcsak a város, változásokon esett át, napjaink elvárásai szerkezeti átalakulásokhoz vezettek: 16 szoba (egy, kettő, három, négy személyes szobák), 2 konyha, szauna áll rendelkezésre, igénybe vehető a kerékpárkölcsönzés, egyre bővül a nem szokványos turista úticélok száma.

2002 júniusa óta a Retro Hostel ideiglenes szálláshely volt több tízezer turista számára, akik Kolozsvárra látogattak.